13 november 2018

22 sociale huurappartementen aan de Narcislaan in Den Haag opgeleverd

Terug naar overzicht

Het appartementengebouw De Narcis met 22 sociale huurappartementen aan de Narcislaan in Den Haag is klaar. Vandaag werd door wethouder Stadsontwikkeling en Wonen Boudewijn Revis en René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade de eerste sleutel uitgereikt. In maart 2018 is de bouw gestart, omdat werd gebouwd volgens Prefab bouwmethode is de bouw snel verlopen.

In eerste instantie was het appartementengebouw bedoeld voor de huisvesting van statushouders. Het stadsbestuur heeft in het nieuwe coalitieakkoord besloten geen grootschalige locaties meer specifiek voor statushouders te ontwikkelen en in gebruik te nemen. Dit betekent dat een aantal nieuwbouwlocaties waaronder dit project niet meer specifiek is bedoeld voor statushouders. “Wij hebben de appartementen via de reguliere weg op Woonnet Haaglanden aangeboden. Omdat het voor starters steeds moeilijker is om in deze woningmarkt een woning te vinden, hebben wij starters voorrang gegeven. In De Narcis komen 21 starters te wonen, allemaal éénpersoonshuishoudens met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar”, vertelt René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade.

Vraag naar betaalbare woningen neemt toe
Wethouder Boudewijn Revis was enthousiast over de oplevering van de 22 appartementen: “Appartementen voor de sociale huur zijn zeer welkom in Den Haag. De vraag naar betaalbare woningen is nu al groot en neemt in de komende jaren alleen maar toe. Den Haag zal namelijk fors blijven groeien. We verwachten de komende decennia bijna 100.000 Hagenaars erbij en die moeten allemaal wonen. Ik hoop dan ook dat ik nog veel eerste sleutels mag overhandigen”.

Geduld en vertrouwen
De eerste sleutel werd uitgereikt aan de 24-jarige Melvin Hardon. “Op dit moment woon ik nog bij mijn ouders in het Wateringse Veld. Ik was al langer op zoek naar een woning, maar kwam voor de meeste woningen steeds niet in aanmerking. Ik ben mij toen gaan richten op nieuwbouwprojecten. Door de website van Arcade in de gaten te houden, wist ik precies welke projecten eraan kwamen. Daarnaast had ik goed voor ogen wat voor woning ik zocht. Vervolgens was het een kwestie van veel geduld en vertrouwen houden”, vertelt Melvin. “Ik heb mij gelijk op mijn 18e ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. Uiteindelijk heb ik zes jaar ingeschreven gestaan. Ik kijk er ontzettend naar uit om hier te gaan wonen. Lekker in de stad in een rustige buurt en dicht bij mijn vrienden en familie. En het strand natuurlijk om de hoek.”

Over de appartementen
Het appartementengebouw heeft drie verdiepingen met op de begane grond vier appartementen en op de verdiepingen zes appartementen. Via de lift of het trappenhuis zijn de appartementen bereikbaar. De appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van circa 76 m2, een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer met douche en toilet en een buitenruimte. Ook zijn de appartementen energiezuinig met minimaal energielabel A. Elk appartement heeft een eigen berging op de begane grond en een inpandige berging met wasmachine- en drogeraansluiting in de woning. Rondom het gebouw is parkeergelegenheid.
__________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk en De Lier en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 8.000 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.700 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.