Arcade levert 27 sociale huurappartementen in De Lier op














Het appartementengebouw Molensloot in De Lier met 27 sociale huurappartementen is klaar! Op 8 maart 2018 werd de eerste sleutel door wethouder wonen Frank Rijnenveen en René Lemson directeur-bestuurder bij Arcade uitgereikt aan een jong stel uit Westland. Het appartementengebouw heeft een eigentijdse architectuur en ligt prachtig aan het water in de laatste fase van de nieuwe woonwijk Molensloot-West.
De appartementen hebben een oppervlakte van circa 70 m2, twee slaapkamers en een ruim terras/balkon. In maart 2017 is de bouw gestart.

Danja Knijnenburg en Patrick Bakker waren de gelukkigen om de symbolische eerste sleutel in ontvangst te nemen. Danja en Patrick zijn allebei 25 jaar en starter op de Westlandse woningmarkt. “We wonen allebei nog thuis. Ik in Poeldijk en Patrick in Naaldwijk”, vertelt Danja. Het jonge stel is geboren en getogen in Westland. Het kopen van een woning was voor hun nog niet weggelegd. Daarom gingen ze op zoek naar een huurwoning. ”Ik heb op meerdere plekken in Westland gewoond”, vertelt Patrick. “We zijn op zich niet gebonden aan een specifieke kern. Wel vonden we het belangrijk om in de buurt van familie en vrienden te wonen.” Danja: “Toen we de advertentie van dit nieuwbouwproject in de krant zagen staan, waren we gelijk enthousiast en besloten direct te reageren. We stonden allebei al een paar jaar ingeschreven bij Woonnet Haaglanden en hebben deze kans met beide handen aangepakt. De Lier is een gezellig dorp en ligt hartstikke centraal. Je bent zo op de snelweg richting Den Haag, Rotterdam en Delft. Ideaal, want Patrick werkt in Rotterdam en ik vind het leuk om naar de stad te gaan”.

Lokaal maatwerk bij toewijzing
“Het is met name voor jongeren steeds moeilijker een betaalbare woning te vinden in de regio. Daarom besloten wij voor starters uit Westland lokaal maatwerk toe te passen bij de toewijzing van zeven appartementen. In het appartementengebouw komen starters maar ook ouderen te wonen. Door deze mix is de gemiddelde leeftijd van de huurders 49 jaar. Het merendeel van de huurders komt uit Westland. De druk op de (sociale) woningmarkt zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Daarom ben ik blij dat we samen met 23 partijen (gemeenten en collega corporaties) het Convenant ‘Gaten dichten in Haaglanden’ hebben ondertekend. Een belangrijk doel van het convenant  is het behoud van de sociale woningvoorraad en de realisatie van voldoende betaalbare nieuwbouwwoningen voor mensen met een inkomen tot € 36.798,-”, aldus René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade. Wethouder Frank Rijneveen voegt hieraan toe: “Ik ben er ontzettend trots op dat ik samen met Arcade de eerste sleutels mag overhandigen van deze 27 sociale huurappartementen. Mooie appartementen die bovendien in een wijk staan waarin veel aandacht is besteed aan duurzaamheid en een groene en waterrijke inrichting. Kortom, een prachtwijk! Dit is het bewijs dat het goed gaat in Westland en dat de tijd waarin alleen maar bezuinigd moest worden, voorál op woningbouwprojecten, definitief voorbij is.”

Arcade levert 27 sociale huurappartementen in De Lier op

Het appartementengebouw Molensloot in De Lier met 27 sociale huurappartementen is klaar! Op 8 maart 2018 werd de eerste sleutel door wethouder wonen Frank Rijnenveen en René Lemson directeur-bestuurder bij Arcade uitgereikt aan een jong stel uit Westland. Het appartementengebouw heeft een eigentijdse architectuur en ligt prachtig aan het water in de laatste fase van de nieuwe woonwijk Molensloot-West. De appartementen hebben een oppervlakte van circa 70 m2, twee slaapkamers en een ruim terras/balkon. In maart 2017 is de bouw gestart.

Bron: Arcade Wonen, 9 maart 2018

Lees Meer
Aedes stelt deadline Routekaart CO2-neutraal 2050 op 1 mei 2018

Aedes heeft vrijdag 9 februari versie 3.0 van de Routekaart CO2-neutraal beschikbaar gesteld. Met de routekaart ondersteunt Aedes woningcorporaties om in 2018 een plan van aanpak op te stellen om in 2050 een CO2-neutrale woningvoorraad te hebben.

Bron: Aedes, 12 februari 2018

Lees Meer
Gemeente Den Haag, Rijswijk Wonen en ABB Bouwgroep ondertekenen de intentieovereenkomst voor de realisatie van 124 sociale huurappartementen in Haags Buiten.

Op woensdag 7 februari ondertekenden wethouder Joris Wijsmuller van gemeente Den Haag, Jan Putman directeur-bestuurder a.i. van Rijswijk Wonen en Jan Dekker directeur van ABB Bouwgroep, de intentieovereenkomst. De appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten. Een project waarbij ABB verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en realisatie van circa 275 woningen. Het project Haags Buiten ligt tegen Wateringse Veld en is onderdeel van de duurzame nieuwbouwwijk Erasmusveld. In het Erasmusveld worden de komende jaren in totaal ruim 800 woningen gerealiseerd.

Bron: Rijswijk Wonen, 8 februari 2018

Lees Meer
Alternatieve oplossing fontein Rembrandtkade wordt onderzocht

De fontein op de hoek van de Rembrandtkade en de Lindelaan in Rijswijk (Z-H) was enige tijd geleden onderwerp van gesprek. De fontein verkeert in slechte staat en vraagt om een flinke reparatie- en onderhoudsinvestering. Aangezien woningcorporatie Rijswijk Wonen sinds de nieuwe woningwet nauwelijks mag investeren anders dan in sociale woningbouw, had de corporatie een alternatieve oplossing bedacht. Ze was voornemens de fontein tegen beperkte kosten om te bouwen naar een plantenbak en de muur te verwijderen. Deze alternatieve oplossing maakte het een en ander los in de wijk en omwonenden waren het daar niet mee eens.

Bron: Rijswijk Wonen, 5 februari 2018

Lees Meer
Haagse woningcorporaties omarmen initiatief klimaatneutraal

De drie Haagse woningcorporaties Vestia, Haag Wonen en Staedion zetten vrijdag 2 februari 2018 tijdens de Haagse Energietop hun handtekening onder het initiatief om Den Haag klimaatneutraal te maken.

Bron: Staedion, 2 februari 2018

Lees Meer