Bouw 117 (sociale) huurwoningen in Laakhaven bereikt hoogste punt

Afgelopen week werd het hoogste punt van het appartementengebouw Caland
Two met 117 huurappartementen aan de Calandstraat in Den Haag bereikt. In het gebouw komen 92 sociale huurappartementen, 25 vrije sector huurappartementen en bedrijfsruimten. Hiermee levert woningcorporatie Arcade een stevige bijdrage aan de opgave van Den Haag om het aantal huurwoningen te vergroten. 

De bouw gaat voortvarend. Arcade verwacht de woningen uiterlijk in het derde kwartaal 2018 op te leveren. “Met de bouw van dit project leveren we een essentieel aandeel aan de stijgende vraag naar (sociale) huurwoningen in de regio”, aldus René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade. Op dit moment heeft Arcade in Den Haag 419 woningen in aanbouw en worden er de komende jaren nog ruim 900 woningen gebouwd door de Westlandse corporatie. “Met deze aantallen halen we de met de gemeente gemaakte afspraak van 100 tot 150 woningen per jaar ruimschoots“, zegt Lemson.

Over CalandTwo
CalandTwo krijgt zeven en deels acht verdiepingen met een overbouwing over de 1e Lulofsdwarsstraat heen. Naast de 117 appartementen komen op de begane grond bedrijfsruimten ter verlevendiging van de Calandstraat. De appartementen liggen op de tweede tot en met achtste verdieping. De appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van circa 56 m2 tot 89 m2. Er zijn verschillen typen twee en driekamerappartementen met buitenruimte. De woningen voorzien gedeeltelijk in eigen elektriciteitsgebruik door duurzame toepassingen. Zo komen er zonnepanelen op het dak. De woningen hebben minimaal energielabel A. Enkele maanden voor oplevering worden de sociale huurwoningen geadverteerd op www.woonnet-haaglanden.nl.

Haags platform gezondwonen.nl tegen vocht en schimmel

13 december is het platform gezondwonen.nl live gegaan. Met dit online platform slaan woningcorporaties Haag Wonen, Staedion en Vidomes de handen ineen in de strijd tegen vocht en schimmel. Met goede informatie en tips helpen ze bewoners vocht- en schimmelproblemen in hun woning te voorkomen. Daarnaast roepen ze hun huurders op vocht- en schimmelproblemen te melden, om samen een oplossing te vinden.

Bron: Haag Wonen, 13 december 2017

Lees Meer
Bouw van 26 sociale huurappartementen in ’s-Gravenzande bereikt hoogste punt

Afgelopen week werd het hoogste punt van het appartementengebouw Villa Alba aan de Van der Horstweg in ’s-Gravenzande bereikt. In het gebouw komen 26 sociale huurappartementen. Zoals in de bouw gebruikelijk werd samen met het bouwteam stilgestaan bij het bereiken van deze mijlpaal.

Bron: Arcade Wonen, 6 december 2017

Lees Meer
Benchmark woningcorporaties: Huurders positiever, lagere bedrijfslasten

Huurders zijn tevredener over de dienstverlening van woningcorporaties. Dit blijktuit de Aedes-benchmark, die 250.000 huurders vroeg naar hun mening. De benchmark laat ook een verdere daling van de beïnvloedbare bedrijfslasten zien; met 150 miljoen euro in 2016, ruim 60 euro per huurwoning. Verder zijn huurwoningen energiezuiniger en zijn er meer betaalbare huizen.

Bron: Aedes, 23 november 2017

Lees Meer
Bouw 117 (sociale) huurwoningen in Laakhaven bereikt hoogste punt

Afgelopen week werd het hoogste punt van het appartementengebouw CalandTwo met 117 huurappartementen aan de Calandstraat in Den Haag bereikt. In het gebouw komen 92 sociale huurappartementen, 25 vrije sector huurappartementen en bedrijfsruimten. Hiermee levert woningcorporatie Arcade een stevige bijdrage aan de opgave van Den Haag om het aantal huurwoningen te vergroten.

Bron: Arcade Wonen, 17 november 2017 

Lees Meer
Feestelijke opening 'Beschermd Thuis'

Alle 26 bewoners hebben het afgelopen half jaar hun intrek genomen. Ze hebben rustig kunnen wennen aan hun nieuwe woonomgeving. Daarom is het vandaag tijd voor een feest voor de bewoners en betrokkenen van het project ‘Beschermd Thuis’ aan de Curtisslaan in Den Haag.

Bron: Staedion, 7 november 2017

 

Lees Meer