Staedion start groot onderhoud Maasstraat
In de Maasstraat start woningcorporatie Staedion begin oktober met groot onderhoud aan 100 woningen. Staedion knapt de woningen op aan de binnen- en buitenkant om de kwaliteit en het comfort te verbeteren. Door het plaatsen van elektrische kooktoestellen worden de woningen geheel gasloos.  Voor de oudere bewoners is dit naar de toekomst veel veiliger.

Energiebesparende maatregelen
Het groot onderhoud zorgt er voor dat de woningen duurzamer en energiezuiniger worden. Staedion past energiebesparende maatregelen toe, zoals dubbel glas, ledverlichting en betere isolatie.

Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter Staedion: “Door het groot onderhoud wordt het complex mooier, van binnen en van buiten. Bovendien maken we de woningen energiezuiniger en zorgen dat bewoners elektrisch kunnen koken in plaats van op gas. Het wordt zo nog meer een plek waar onze bewoners zich thuis voelen. En waar ze gezond en veilig kunnen wonen.”

Een echt thuis
De bewoners zijn erg blij met de aanpassingen die door Staedion worden uitgevoerd. Ze zijn vanaf het begin nauw betrokken bij de plannen. De uitstraling aan de buitenkant van het complex verbetert door het vernieuwen van balkonhekken en kozijnen, het reinigen en herstellen van de gevel en het schilderen van betonnen onderdelen. Ook de binnenkant van het complex verbetert door nieuwe vloer- en wandafwerking en nieuw schilderwerk. In de woningen worden de badkamers en keukens waar nodig vernieuwd. Ook kijken de bewoners er naar uit om na de modernisering de recreatieruimte weer actief te gebruiken.

Planning
De werkzaamheden starten begin oktober en zijn afgerond in het najaar van 2018. Ook wordt de oude huisartsenpost bij het complex omgebouwd tot woning. Tijdens het vernieuwen van de mechanische ventilatie en de kozijnen, kunnen de bewoners in hun eigen woning blijven wonen. Gedurende de meer ingrijpende werkzaamheden maken de bewoners gebruik van een wisselwoning.

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. We streven ernaar dat al onze bewoners zich thuis voelen. Dat kunnen we niet alleen, maar doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.

Uitreiking sleutels eerste huurwoningen Rijswijk Wonen in RijswijkBuiten

De eerste 24 sociale huurwoningen van woningcorporatie Rijswijk Wonen in RijswijkBuiten zijn klaar voor de nieuwe huurders. Op 17 oktober ontvingen de huurders de sleutel van hun gloednieuwe huis. De duurzame eengezinswoningen zijn onderdeel van fase 11 van De Tuinen van Sion en zijn gebouwd door Dura Vermeer.

Bron: Rijswijk Wonen, 17 oktober 2017

 

Lees Meer
Staedion en Loostad Vastgoedontwikkeling starten bouw 243 sociale huurwoningen in Den Haag

Wethouder Joris Wijsmuller en bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion hebben het startsein gegeven voor de bouw van 243 sociale huurwoningen. De woningen komen in de wijk Morgenstond in Den Haag.  Het project draagt de naam ‘De Tuinen van Morgenstond’ en ligt aan de Coevordenstraat. Het gaat om vijf appartementencomplexen waarvan de eerste woningen eind 2018 worden opgeleverd. De Tuinen van Morgenstond worden gerealiseerd in samenwerking met Koninklijke VolkerWessels onderneming Loostad Vastgoedontwikkeling. 

Bron: Staedion, 12 oktober 2017

Lees Meer
Door te bouwen maakt Arcade kerntaak waar

Woningcorporatie Arcade heeft op dit moment bijna 200 nieuwbouwwoningen in het Westland in ontwikkeling. Het verhuren van betaalbare woningen is de kerntaak van woningcorporaties. Door te bouwen kan Arcade haar kerntaak waarmaken en woningzoekenden de kans bieden betaalbaar te wonen. Het bouwen doet Arcade niet zelf. Hiervoor zijn vakmensen nodig die hard werken om alle nieuwbouw op tijd op te kunnen leveren. En hard werken wordt beloond. Zo ook op de bouwplaats van Molensloot in De Lier. 

Bron: Arcade Wonen, 5 oktober 2017

Lees Meer
Staedion start groot onderhoud Maasstraat

In de Maasstraat start woningcorporatie Staedion begin oktober met groot onderhoud aan 100 woningen. Staedion knapt de woningen op aan de binnen- en buitenkant om de kwaliteit en het comfort te verbeteren. Door het plaatsen van elektrische kooktoestellen worden de woningen geheel gasloos.  Voor de oudere bewoners is dit naar de toekomst veel veiliger. 

Bron: Staedion, 2 oktober 2017

Lees Meer
Jan Putman nieuwe (interim) directeur-bestuurder Rijswijk Wonen

Per 2 oktober 2017 is Jan Putman als (interim) directeur-bestuurder aangesteld door de Raad van Commissarissen van Stichting Rijswijk Wonen. Hij neemt het over van mevrouw Dubbelman die de functie tijdelijk vervulde na het vertrek van mevrouw Udovicic-Schlick.

Bron: Rijswijk Wonen, 2 oktober 2017

 

Lees Meer