09 oktober 2018

Arcade bouwt 20 sociale huurappartementen in Wateringse Veld maar niet voor statushouders

Terug naar overzicht

Met het slaan van een heipaal gaf René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade vandaag het startsein voor de bouw van 20 sociale huurappartementen. Het appartementengebouw komt aan het Oosteinde op de kruising met de Laan van Wateringse Veld in Den Haag. De architectuur van het gebouw is verfrissend door het gebruik van lichte materialen. Het gebouw telt drie verdiepingen en een kapverdieping en krijgt een eigentijdse uitstraling door het witte metselwerk en de rode dakpannen. Hierdoor past het gebouw mooi in de omgeving.


Nieuwbouwlocaties niet voor statushouders
In eerste instantie was het appartementengebouw deels bedoeld voor de huisvesting van statushouders. Het stadsbestuur heeft in het nieuwe coalitieakkoord besloten geen grootschalige locaties meer specifiek voor statushouders te ontwikkelen en in gebruik te nemen. Dit betekent dat een aantal nieuwbouwlocaties niet meer specifiek wordt toegewezen voor de opvang van statushouders. Woningbouwcorporatie Arcade verhuurt deze 20 sociale huurappartementen in Wateringse Veld maar ook de 22 sociale huurappartementen aan de Narcislaan in Den Haag via de reguliere weg. Enkele weken voor oplevering worden de woningen aangeboden via www.woonnet-haaglanden.nl.

Over de appartementen
De driekamerappartementen hebben een woonoppervlak van ca. 70 m2. Het gebouw telt naast de begane grond, drie verdiepingen en een kapverdieping. Het appartementengebouw voorziet gedeeltelijk in eigen elektriciteitsgebruik door duurzame toepassingen. Zo komen er zonnepanelen op het dak. De woningen krijgen minimaal energielabel A. Bij het appartementengebouw komen 18 parkeerplaatsen. Als de bouw voorspoedig verloopt, verwacht Arcade eind 2019 de bewoners te verwelkomen.
__________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk en De Lier en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 8.000 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.700 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.