08 juli 2019

Arcade sluit onderhoudsperiode aan 64 huurwoningen in Ter Heijde samen met bewoners feestelijk af

Terug naar overzicht

Het groot onderhoud aan de eengezinswoningen in Ter Heijde is gereed. Op donderdag 4 juli 2019 sloot woningcorporatie Arcade de onderhoudsperiode samen met de bewoners feestelijk af. Wethouder Wonen Ben van der Stee bezocht samen met René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade, een woning aan de Heemskerkstraat. In maart 2018 ging het groot onderhoud aan de eengezinswoningen (Heemskerkstraat, Jan van Galenstraat, Piet Heinstraat, Pietersonstraat en Strandweg) van start.

De werkzaamheden waren met name gericht op het energiezuiniger maken van de woningen. Zo werden isolatieglas, kunststof kozijnen, spouwisolatie en dak- en vloerisolatie geplaatst. Ook zijn de gevels, daken, dakkapellen en zinken dakgoten vernieuwd. Waar nodig zijn keuken, badkamer en toilet vervangen.

De woningen zijn zo goed als nieuw
Arcade legde de plannen in een vroeg stadium voor aan de Huurdersvereniging Westland en Stichting HINT. “Toen wij in oktober 2014 de nieuwbouw in Ter Heijde opleverde, was besloten dat wij aan de woningen in fase 2 groot onderhoud zouden uitvoeren. Het bleek een behoorlijke klus, die met name ingrijpend was voor de bewoners. Ik wil de bewoners bedanken voor hun medewerking en geduld tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. De woningen zijn zo goed als nieuw en kunnen weer jaren mee. Daarnaast zijn de woningen comfortabeler, veiliger en energiezuiniger”, vertelt René Lemson. “Door diverse energiebesparende maatregelen is het energielabel van E naar A/B gegaan. Een forse stap die de bewoners zeker zullen zien in de energierekening.” Ook wethouder Ben van der Stee is enthousiast: “Dankzij ingrijpende werkzaamheden is het comfort in deze woningen van Arcade sterk verbeterd. Dat is fijn voor de bewoners. Het is mooi dat deze woningen deel blijven uitmaken van de sociale huurwoningvoorraad in Westland.”

Goed werk verricht
Voorafgaand aan het officiële programma bezocht de wethouder samen met René Lemson de woning van het echtpaar Van der Post-Looyen. “Mijn vrouw woont al sinds 1953 in de Heemskerkstraat. In 1981 ben ik bij haar ingetrokken en negen jaar later zijn wij getrouwd. Tot op de dag van vandaag wonen wij nog steeds fijn in deze woning. Zeker nu alles zo mooi is opgeknapt”, vertelt meneer Van der Post. “Zo’n verbouwing geeft overlast, dat kan ook niet anders. Maar al met al ben ik erg tevreden. Het bouwteam heeft netjes en goed werk verricht. Het was ook fijn dat er rekening is gehouden met onze persoonlijke situatie. Mijn vrouw is ziek en heeft COPD, veel stof in huis is voor haar niet goed. We hebben het toen zo kunnen afspreken, dat tijdens onze vakantie de nieuwe keuken, badkamer en toilet werden geplaatst. Toen we terugkwamen was alles – op een paar kleine dingen na – klaar.”
__________________________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk en De Lier en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 8.200 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.400 woningen waarvan 500 in aanbouw in Den Haag. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.