31 januari 2019

Veel belangstelling bij huurders woningcorporatie Arcade voor proefproject zonnepanelen

Terug naar overzicht

Op 15 januari 2019 heeft woningcorporatie Arcade onder toeziend oog van de notaris via loting twee woonrijen geselecteerd om deel te nemen aan het proefproject zonnepanelen. Er was veel belangstelling bij huurders voor zonnepanelen. Ruim 350 van de 900 aangeschreven huurders uit Westland meldden zich aan voor het proefproject.

Meerdere complete woonrijen in verschillende kernen van Westland kwamen in aanmerking voor de loting. In totaal zijn er 18 woningen die als eerste kunnen starten met het proefproject zonnepanelen. Het betreft twee woonrijen; een in De Lier en een in Heenweg (’s-Gravenzande). De bewoners van de geselecteerde 18 woningen zijn op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over het vervolgtraject.

Samenwerking met Wocozon
Arcade voert de proef uit in samenwerking met Wocozon. Een organisatie zonder winstoogmerk die gespecialiseerd is in zonnestroom voor corporaties. Bewoners die de zonnepanelen op hun dak krijgen, hebben er verder geen omkijken naar. Wozocon zorgt ervoor dat een erkende installateur de panelen monteert en aansluit.