12 december 2019

Start bouw Nieuw-Benedictus: 99 sociale huurappartementen voor senioren

Terug naar overzicht

Woningcorporatie Rijswijk Wonen is begonnen met de bouw van Nieuw-Benedictus. Een mooi project op de locatie van de voormalige Benedictuskerk. Hier staan straks twee woongebouwen met in totaal 99 betaalbare appartementen, bestemd voor senioren.

Start bouwwerkzaamheden
Adriaan van Erk Bouw is gestart met het heiwerk. De ongeveer 24 meter lange heipalen worden eerst voorgeboord, om overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken. Het heien is rond half januari klaar, waarna de aannemer kan beginnen met het leggen van de fundering.

Duurzame twee- en driekamerappartementen
Het plan bestaat uit twee appartementengebouwen; één langs de Huis te Landelaan en het andere langs de Generaal Spoorlaan. Hierin komen 10 tweekamerappartementen en 89 driekamerappartementen, met een grootte tussen de 60 en 70 m². Natuurlijk worden de appartementen gasloos en energiezuinig. Een warmtepomp zorgt voor verwarmen en koelen en zonnepanelen op het dak zorgen voor elektriciteit.

Alle appartementen hebben een eigen balkon of terras en een berging op de begane grond. Daar komt ook een ruimte voor scootmobielen. Op het met groen aangeklede, afgesloten parkeerterrein kunnen bewoners en hun bezoekers parkeren.

Nieuwbouw én onderhoud en verduurzaming
Rijswijk Wonen investeert de komende jaren in een nieuwe voorraad energiezuinige huurwoningen voor verschillende doelgroepen in Rijswijk en omgeving. Met de bouw van Nieuw-Benedictus kunnen we 99 seniorenhuishoudens aan een mooie nieuwe woning helpen. Doordat hun huidige woning dan vrijkomt ontstaat een grote impuls voor de doorstroming, liefst binnen Rijswijk. Dit biedt meer kansen voor woningzoekenden in de overspannen huurmarkt. Ook wil Rijswijk Wonen graag een rol spelen bij het realiseren van woningen voor mensen met een middeninkomen.

Daarnaast werken we hard aan de uitdaging om onze bestaande woningvoorraad energiezuinig te maken. De komende jaren brengen we 1.600 woningen naar tenminste energielabel B en combineren dat met (groot) onderhoud. Op www.rijswijkwonen.nl leest u hier meer over.

Verhuur vanaf eind 2020
Volgens de voorlopige planning staan de woningadvertenties vanaf eind 2020 op Woonnet Haaglanden. De huurders ontvangen dan in het najaar van 2021 de sleutel van hun nieuwe woning. Op de website www.rijswijkwonen.nl/project/benedictus kunt u het laatste nieuws over het project volgen.