05 december 2019

Uitreiking sleutels 26 nieuwe huurwoningen Rijswijk Wonen in RijswijkBuiten

Terug naar overzicht

RijswijkBuiten heeft er weer 26 sociale huurwoningen bij. Op 5 december ontvingen de eerste huurders de sleutel van hun gloednieuwe huis. Dit tweede nieuwbouwproject van woningcorporatie Rijswijk Wonen in de wijk is onderdeel van fase 13 van De Tuinen van Sion. De duurzame eengezinswoningen zijn gebouwd door Dura Vermeer.

Uitreiking eerste sleutels
De familie Keuzenkamp is één van de gelukkige huurders die de sleutel van hun eengezinswoning ontving van Sandra Vollebregt, Woonconsulent van Rijswijk Wonen. ‘We zijn erg blij met ons nieuwe huis en wat is het mooi geworden’, aldus de nieuwe huurders.

Zeer energiezuinige “nul-op-de-meterwoningen”
De 26 huur eengezinswoningen van Rijswijk Wonen zijn zogeheten nul-op-de-meterwoningen. Door slimme installaties als triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling leveren de woningen evenveel energie op als de woning en de bewoners gemiddeld nodig hebben. Naast een klein voorschot aan de energiemaatschappij, betaalt de huurder een Energieprestatievergoeding aan Rijswijk Wonen. Voor de nieuwe bewoners betekent een nul-op-de meterwoning een zeer energiezuinige, betaalbare én comfortabele woning.

Nieuwbouw én onderhoud en verduurzaming
Rijswijk Wonen is blij met de 26 nieuwe eengezinswoningen. We investeren de komende jaren in een nieuwe voorraad energiezuinige huurwoningen voor verschillende doelgroepen in Rijswijk en omgeving. Dit draagt bij aan de doorstroming naar andere woningen (zoals bijvoorbeeld seniorenwoningen) en biedt meer kansen voor woningzoekenden in de overspannen huurmarkt. Ook wil Rijswijk Wonen graag een rol spelen bij het realiseren van woningen voor mensen met een middeninkomen.

Daarnaast werken we hard aan de uitdaging om onze bestaande woningvoorraad energiezuinig te maken. De komende jaren brengen we 1.600 woningen naar tenminste energielabel B en combineren dat met (groot) onderhoud. Kijk voor meer informatie op de website van Rijswijk Wonen (www.rijswijkwonen.nl).

RijswijkBuiten
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk, net voorbij de grenzen van Delft, compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten ongeveer 3.400 gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd. Inmiddels zijn al ruim 1.000 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd en mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen. De ambitie is om zoveel mogelijk klimaatadaptief te bouwen. Dit leidt tot minder wateroverlast en hittestress, en meer biodiversiteit. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl.