20 september 2018

Woningcorporatie Arcade geeft startsein voor de bouw van 26 sociale huurappartementen in Honselersdijk

Terug naar overzicht

Vandaag sloeg wethouder Ben van der Stee samen met René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade de eerste paal voor de bouw van 26 sociale huurappartementen. Het appartementengebouw komt in de nieuwbouwwijk Boomparck in Honselersdijk. De start van dit project is een bijzondere mijlpaal voor de woningcorporatie omdat zij eerder nog niet actief was in Honselersdijk.

“Het is voor corporaties steeds lastiger nieuwbouwplannen uit te voeren. Toch pakken wij de kansen die ons voordoen en dat blijven we doen. In 2015 werden wij benaderd of wij dit project van Vestia over wilden nemen. Natuurlijk stonden wij hiervoor open, want zo kunnen wij een bijdrage blijven leveren aan de beschikbaarheid van sociale huurwoningen in het Westland. Ik verwacht dat de bouw van dit project voorspoedig verloopt, zodat we eind 2019 de bewoners welkom kunnen heten“, vertelt René Lemson. Ook wethouder wonen Ben van der Stee is blij met het project: “Arcade draagt hiermee bij aan het realiseren van meer betaalbare woningen in Westland. Het project voorziet met woningen in de sociale huur in een concrete lokale woningbehoefte.”

Over de appartementen
Het appartementengebouw krijgt een frisse uitstraling en gezellige hoekbalkons. Het gebouw telt vijf verdiepingen en een begane grond en ligt aan de Van Poeljestraat in de nieuwbouwwijk Boomparck. De appartementen hebben een oppervlakte van 54 tot 83 m2, een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers, een buitenruimte en een eigen berging op de begane grond. De appartementen krijgen minimaal energielabel A. Enkele weken voor oplevering publiceert Arcade de woningen op www.woonnet-haaglanden.nl.

__________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk en De Lier en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 8.000 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.700 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.