04 oktober 2018

Woningcorporatie Arcade levert 117 huurappartementen op in Den Haag

Terug naar overzicht

Het appartementengebouw CalandTwo aan de Calandstraat met 117 huurwoningen is klaar. Op 3 oktober 2018 verrichtten wethouder Wonen Boudewijn Revis en René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade met de eerste bewoner de feestelijke openingshandeling. Aansluitend vierde de corporatie samen met de bewoners en betrokkenen de oplevering.

Eind 2016 werd het startsein gegeven voor de bouw van de 117 (sociale) huurappartementen in Den Haag. Hiermee kreeg de in 2014 opgeleverde CalandTower een uitbreiding. Het appartementengebouw CalandTwo telt 92 sociale, 25 vrije sector huurappartementen en bedrijfsruimten. René Lemson: “De wijk Laakhaven West verandert de komende jaren in een eigentijdse en levendige stadswijk. Ook Arcade draagt hier een steentje aan bij met de bouw van CalandTwo. Ik ben trots op het eindresultaat van dit totale project. De CalandTower was de eerste nieuwbouw in deze wijk, de huidige uitbreiding met CalandTwo en de CalandParking vormen samen nu een geheel. Met in totaal 196 sociale, 25 vrije sector huurappartementen, diverse bedrijfsruimten en 209 parkeerplaatsen. De architectuur is vernieuwend met bijzondere details en een vleugje New York. Ik wens de nieuwe bewoners heel veel woonplezier.” De Westlandse corporatie levert dit jaar in Den Haag 204 woningen op en in 2019/2020 nog eens 543 woningen. Hiermee levert Arcade een essentieel aandeel in de stijgende vraag naar betaalbare huurwoningen in de regio.


Het appartementengebouw CalandTwo aan de Calandstraat met 117 huurwoningen is feestelijke opgeleverd.

Goed nieuws voor woningzoekenden
“De vraag naar woningen is groot in Den Haag. Voor de komende jaren hebben we met z’n allen een uitdagende gezamenlijke opgave. Bij alle mogelijke woningtypes. Daarom zijn wij blij dat Arcade als Westlandse corporatie zo actief is in Den Haag. De oplevering van CalandTwo is goed nieuws voor woningzoekenden. Dit wordt echt een prachtig woon- en werkgebied”, aldus wethouder Wonen Boudewijn Revis.

In mijn vertrouwde buurt
Na de officiële handeling werd de eerste sleutel uitgereikt aan de 26-jarige Sharona. “Op dit moment woon ik nog bij mijn ouders. Dat is hier vlakbij, ik ben in deze buurt opgegroeid. In het verleden heb ik al vaker op woningen gereageerd, maar ik was niet heel actief aan het zoeken. Ik rijd dagelijks op weg naar mijn werk langs CalandTwo. Ik heb het appartementengebouw als het ware gebouwd zien worden. Op een gegeven moment wist ik het zeker: hier wil ik wonen! Ik stond al ingeschreven bij Woonnet Haaglanden, dat had ik zes jaar geleden al gedaan. Toen de woningen werden geadverteerd, kreeg ik bericht van Arcade. Ik heb toen gelijk gereageerd. Uiteindelijk heb ik de vierde woning van mijn keuze toegewezen gekregen. Het appartement ligt op de vierde verdieping en heeft twee slaapkamers. Ik ben op de toekomst voorbereid want mijn woning is groot genoeg om in de toekomst met mijn vriend te gaan samenwonen.”


Op 4 oktober 2018 verrichtten wethouder Wonen Boudewijn Revis (tweede van rechts op de foto) en René Lemson (links op de foto), directeur-bestuurder bij Arcade de feestelijke openingshandeling.

Over de appartementen
CalandTwo heeft zeven en deels acht verdiepingen. Naast de 117 appartementen komen op de begane grond bedrijfsruimten. De appartementen liggen op de tweede tot en met achtste verdieping. Er zijn verschillen typen twee en driekamerappartementen met buitenruimte en een gebruiksoppervlakte van circa 72 m2 tot 89 m2. De appartementen zijn energiezuinig en krijgen minimaal energielabel A. __________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk en De Lier en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 8.000 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.700 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.