26 november 2020

Woningcorporatie Arcade levert 82 sociale huur appartementen in Den Haag op

Terug naar overzicht

Vandaag werd de eerste sleutel uitgereikt van 82 sociale huurappartementen van het nieuwbouwproject De Schoone Ley in Den Haag. In totaal realiseert Arcade 178 sociale huurappartementen verdeeld over drie appartementengebouwen in deze nieuwe woonwijk. De oplevering van de appartementen vindt gefaseerd plaats. In september is gebouw G met 48 appartementen aan de huurders opgeleverd en vandaag is gestart met de verhuur van gebouw F (82 appartementen). Gebouw A (48 appartementen) volgt hierna. Arcade verwacht dat in het eerste kwartaal 2021 alle appartementen zijn opgeleverd.

De nieuwe Haagse woonwijk De Schoone Ley ligt langs de Escamplaan en de Leyweg. In totaal komen er ongeveer 610 woningen en appartementen, bedrijfsruimten, een grote overdekte parkeergarage en een prachtige gemeenschappelijke binnentuin. De wijk bestaat uit vier deelgebieden met elk een eigen karakter. De sociale huurappartementen liggen in de deelgebieden Haagsche Kwartier en Haagsche Hof.

Prachtige binnentuin voor alle bewoners
Woningcorporatie Arcade adverteerde de woningen via een drietal advertenties op Woonnet Haaglanden. Er waren bijna 2.300 reacties. De meeste huurders komen uit Den Haag. Het zijn veelal éénpersoonshuishoudens in diverse leeftijdscategorieën. “Een gemêleerde groep huurders, die zich vast en zeker thuis gaat voelen in dit mooie appartementengebouw. De woningen zijn niet alleen praktisch ingedeeld, maar hebben ook allemaal een buitenruimte en een eigen (fietsen)berging. Daarnaast kunnen de huurders gebruik maken van de prachtige binnentuin” vertelt Els Scharff, coördinator wonen bij Arcade.

Mooie architectuur en alles nieuw
De sleutel werd uitgereikt door Els Scharff, coördinator wonen bij Arcade aan de 31-jarige Joanna uit Den Haag. Joanna stond 8 jaar ingeschreven bij Woonnet Haaglanden en woont op dit moment in Moerwijk. “Ik ben in mijn huidige huis komen wonen, toen ik nog studeerde. Inmiddels ben ik al wat jaren afgestudeerd en wordt het echt tijd om groter te gaan wonen. Nieuwbouw trekt mij erg aan omdat ik de architectuur mooi vind en dat alles nieuw is, vind ik fijn. Daarnaast is een ouder huis vaak gehorig. Toen deze woning mij werd aangeboden, was ik gelijk enthousiast. Ik heb namelijk al heel veel woningen bekeken maar geen van de woningen sprak mij echt aan. De locatie vind ik ook een pluspunt omdat het openbaar vervoer praktisch voor de deur ligt.

Over de 82 appartementen in gebouw F
Gebouw F heeft acht verdiepingen en een begane grond. Op de begane grond zijn bedrijfsruimten, de bergingen, de entree met lift en de toegang tot het trappenhuis. Er zijn verschillende woningentypen met een gebruiksoppervlakte tussen de 62 m2 en 83 m2. De meeste appartementen hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer, een apart toilet en een balkon, loggia of terras. Elk appartement heeft een eigen berging op de begane grond. Het gebouw is energiezuinig door duurzame toepassingen. De woningen hebben minimaal energielabel A.

__________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk, De Lier en Honselersdijk en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 9.000 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.000 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.