03 februari 2020

Woningcorporatie Arcade verwelkomt eerste huurders in Honselersdijk met de oplevering van 26 sociale huurappartementen

Terug naar overzicht

Op donderdag 30 januari leverde Woningcorporatie Arcade 26 sociale huurappartementen op in Honselersdijk. Het echtpaar Koornneef ontving als eerste de sleutel van hun nieuwe appartement uit handen van wethouder wonen Ben van der Stee en René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade. Ook alle andere bewoners kregen de sleutel. Het appartementengebouw met 26 sociale huurappartementen ligt aan de Van Poeljestraat in de nieuwbouwwijk Boomparck in Honselersdijk.

“De oplevering van dit project is bijzonder voor ons omdat wij nog niet eerder actief waren in Honselersdijk”, vertelt René Lemson. “Het jaar is net begonnen en we leveren nu al ons tweede nieuwbouwproject op. Over een paar weken volgt de oplevering van het project Duingeest in Monster met 36 sociale huurappartementen. Natuurlijk ben ik daar trots op. Maar tegelijkertijd maak ik mij zorgen, want wij willen een bijdrage kunnen blijven leveren aan het realiseren van betaalbare woningen in Westland. Helaas blijft dat lastig omdat er te weinig locaties beschikbaar zijn. Dit betekent dat wij de prestatieafspraken om netto 100 sociale huurwoningen per jaar toe te voegen ook in 2020 niet gaan halen. We leveren dit jaar 62 huurwoningen op. De wachttijd voor een sociale huurwoning loopt steeds verder op. In Westland is de gemiddelde wachttijd nu 60 maanden en voor starters zelfs 70 maanden”, aldus Lemson. Verder laat Arcade weten dat ruim 1.100 huishoudens via Woonnet Haaglanden reageerden op de appartementen van het project Boomparck. Dat betekent dat voor iedere woning 42 kandidaten waren. Zo groot is dus de druk op de Westlandse woningmarkt.

Inspelen op lokale behoefte
Wethouder wonen Ben van der Stee herkent de enorme druk op de woningmarkt in met name het sociale segment : “In heel Nederland en vooral in de Randstad zien we een enorme vraag naar (sociale) huurwoningen, steeds langere wachtlijsten en teruglopende nieuwbouwproductie. In Westland bouwen we zo veel mogelijk voor de lokale vraag van onze inwoners. Dit project van Arcade laat zien dat het kan. Zo is er is bij de toewijzing namelijk Lokaal Maatwerk toegepast, waardoor alle nieuwe bewoners uit Westland komen, tien daarvan uit de kern Honselersdijk zelf.”

Geduldig afgewacht
De eerste sleutel werd uitgereikt aan het echtpaar Koornneef. De heer Koornneef (76 jaar) en mevrouw Koornneef (73 jaar) zijn allebei geboren en getogen in Honselersdijk. “Na ons trouwen in 1967 gingen wij boven bij opa en oma wonen, zoals dat in die tijd wel vaker gebeurde”, vertelt mevrouw Koornneef. “Na een aantal jaar verhuisden wij naar een huurappartement aan de Fazantlaan in Honselersdijk. In 1975 kregen we via woningruil onze huidige woning, waar we 42 jaar heel fijn hebben gewoond. Mijn man heeft MS en mede daarom wilden we graag een gelijkvloerse woning. Maar wel in Honselersdijk, dichtbij familie en vrienden. Toen we hoorden dat deze appartementen werden gebouwd, hebben we geduldig afgewacht. Gelukkig is ons geduld beloond.”

Over de appartementen

Het appartementengebouw telt vijf verdiepingen en een begane grond en ligt aan de Van Poeljestraat in de nieuwbouwwijk Boomparck. De appartementen hebben een oppervlakte van 54 tot 83 m2, een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers, een buitenruimte en een eigen berging op de begane grond. De appartementen hebben minimaal energielabel A.

__________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk, De Lier en Honselersdijk en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 8.700 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.300 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.