23 januari 2020

Woningcorporatie Vidomes en BAM Wonen verduurzamen 270 woningen in Leidschendam

Terug naar overzicht

In opdracht van woningcorporatie Vidomes start BAM Wonen in februari 2020 met de verduurzaming van 270 woningen aan de Burgemeester van Duyvendijklaan en Velthuijsenlaan in Leidschendam. Het renovatieplan is tot stand gekomen in overleg met een vertegenwoordiging van bewoners. De woningen worden niet alleen gerenoveerd maar ook verduurzaamd naar een energielabel A. Dit sluit aan bij de visie van Vidomes om bij onderhoudswerkzaamheden de woningen direct energiezuiniger te maken.

Verbeteren en energiezuiniger maken
Om de woonkwaliteit en het wooncomfort voor bewoners te verbeteren, worden de spouwmuren geïsoleerd en krijgen alle woningen dubbel HR++ glas. Geisers worden vervangen door energiezuinige HR-ketels en de aanleg van een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat elke woning straks een gezonder en prettiger binnenklimaat krijgt. Op het dak worden zonnepanelen gelegd die voldoende stroom opleveren voor alle bewoners. Het voordeel van al deze maatregelen is dat bewoners behaaglijker wonen en minder gas en elektra verbruiken en daarmee geld besparen. Met deze ingreep wordt meer dan 80.000 m³ gas per jaar bespaard en vermindert de CO₂ uitstoot met 152.640 kg/m3 per jaar.

Wensen van bewoners meegenomen in de onderhoudsplannen
Een wens van de bewoners was een veiligere leefomgeving. Daarom worden de entreehallen veiliger gemaakt en worden alle voordeuren vervangen door inbraakbestendige deuren die voorzien zijn van een politiekeurmerk. Ook krijgt de buitenkant van beide complexen een opknapbeurt. Op verzoek van bewoners worden de gevels in dezelfde stijl geschilderd als bij de oplevering in de jaren 60. En als blijkt dat keukens of badkamers aan vervanging toe zijn, mogen bewoners een nieuwe uitzoeken.

Planning
BAM Wonen start in februari 2020 met de uitvoering van de werkzaamheden. Vooraf bezoeken zij bewoners om de plannen te bespreken en de situatie per woning te beoordelen. Ook informeren zij bewoners regelmatig over de vorderingen van de werkzaamheden. De verwachting is dat alle werkzaamheden medio 2021 gereed zijn.

Meer projectinformatie
Alle informatie over dit project kunnen bewoners terugvinden op de projectpagina.