05 november 2020

Woningen Ministerbuurt worden comfortabeler en energiezuiniger

Terug naar overzicht

Woningcorporatie Rijswijk Wonen en aannemer Dura Vermeer zijn gestart met het verbeteren en verduurzamen van 78 eengezinswoningen in de Ministerbuurt. Het gaat om 12 woningblokken in de C.T. Storklaan, Prof. Quacklaan, Ds. Heldringlaan en de J.C. van Markenlaan.

De woningen zijn verouderd en niet energiezuinig. Rijswijk Wonen heeft daarom samen met Dura Vermeer een plan gemaakt om de woningen comfortabeler en duurzamer te maken. Een klankbordgroep bestaande uit een aantal bewoners gaf feedback op het plan, waarna het aan de overige bewoners is voorgelegd. Een ruime meerderheid van hen ging akkoord met uitvoering van het onderhouds- en verbeterplan. De bewoners zijn blij met de start van de werkzaamheden die hun woning comfortabeler maken.

Verbeteren en verduurzamen
Het pakket aan werkzaamheden bestaat uit onderhoudswerkzaamheden in en aan de woningen en verbetermaatregelen die het wooncomfort verhogen. Met nieuwe kozijnen, dakpannen, gerepareerd voegwerk en een grondige verfbeurt krijgen de woningen weer een frisse uitstraling. Rijswijk Wonen investeert fors in energiebesparende maatregelen zoals isolatie van dak en gevels en het plaatsen van HR++ dubbel glas. Een nieuw ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat. En de woningen worden alvast voorbereid op elektrisch koken en het gebruik van zonnepanelen in de toekomst. Dit past bij de ambitie van Rijswijk Wonen om in 2050 aardgasvrije woningen te hebben.

Lagere woonlasten door energiebesparende maatregelen
Na de werkzaamheden hebben de woningen minimaal energielabel B of zelfs label A. Voor de bewoners betekent dit aangenamer wonen en een besparing op de energiekosten. En dat is ook goed nieuws voor het milieu want samen besparen we zo flink op de uitstoot van CO2.

De twee woningblokken aan de J.C van Markenlaan zijn als eerste aan de beurt en naar verwachting zijn de werkzaamheden daar eind december klaar. Als het project volgens planning verloopt, staan alle 78 woningen er rond de zomer van 2021 weer fris, comfortabel en energiezuinig bij.