Mooie cijfers voor Staedion en Wonen Midden-Delfland


Staedion behoort tot de top van de grote woningcorporaties in Nederland met een AA-score. Ook het kleinere Wonen Midden-Delfland scoort landelijk heel goed met een ABAA-score. Dat blijkt uit de benchmark die Aedes dit jaar voor de vierde keer presenteert.

Met de Aedes-benchmark kunnen de 303 deelnemende corporaties hun prestaties meten, vergelijken, verbeteren en van elkaar leren. Deze corporaties vertegenwoordigen met 98 procent vrijwel alle sociale huurwoningen. 250.000 huurders gaven hun mening.

Trots
De huurders van Staedion gaven hun corporatie het hoogst haalbare oordeel, een A. Nieuwe huurders beloonden de Haagse corporatie met een 8. Ook op het onderdeel beïnvloedbare bedrijfslasten kwam Staedion op een A uit. Met 682 euro per verhuureenheid gaat het om het laagste bedrag in de regio Haaglanden.

Bestuursvoorzitter Krzeszewski van Staedion reageert trots: “Dit AA-resultaat is een mooie waardering voor wat wij doen. Wij zetten onze huurders centraal door steeds beter naar ze te luisteren en ze te helpen waar mogelijk. We presteren beter op onze bedrijfslasten en tegelijkertijd laat het oordeel van de bewoners zien dat we hard werken aan de verbetering van onze organisatie en dienstverlening. Natuurlijk blijven we ook altijd kijken waar het beter kan en zijn we constant in gesprek met bewoners over hoe we zaken nog verder kunnen optimaliseren.”

Inspanningen zichtbaar
Directeur-bestuurder Daphne Pieters van Wonen Midden-Delfland is al even trots op de uitkomsten van de vergelijking. “Vorig jaar zijn we van koers veranderd en daarbij hebben we duurzaamheid een prominente plek gegeven”, vertelt ze. “Leuk om te zien dat onze inspanningen nu al zichtbaar zijn in de benchmark met de hoogst mogelijke A-score op duurzaamheid.”

“En dat is nog maar het begin”, kondigt Pieters aan. “Want ook in 2017 hebben we flink geïnvesteerd in duurzaamheidsprojecten, via isolatiemaatregelen en de plaatsing van zonnepanelen. Onze duurzaamheidsambitie is eind 2020 een gemiddeld label B voor ons hele bezit.”

Wonen Midden-Delfland scoort ook een A op het huurdersoordeel. Pieters: ‘”We zijn blij verrast dat onze bewoners onze inspanningen steunen. De komende jaren gaan we veel aandacht besteden aan het verder verbeteren van onze dienstverlening. Dit doen we niet alleen, maar samen met onze huurders. We hebben onlangs een klankbordgroep opgericht waarin we allerlei facetten van de dienstverlening met elkaar gaan bespreken.”

Hogere waardering
Over de hele linie waarderen huurders de dienstverlening van de Nederlandse corporaties hoger ondanks minder verhuurpersoneel. De beïnvloedbare bedrijfslasten daalden vorig jaar met 150 miljoen euro. Er zijn in 2016 iets meer betaalbare sociale huurwoningen bijgekomen: 23.000, een stijging me 1.3 procent.

Meer informatie: www.aedes.nl/artikelen/bedrijfsvoering/benchmarking/02-resultaten-en-publicaties/benchmark-woningcorporaties-huurders-positiever-lagere-bedrijfslasten.html

Marianne Straks, voorzitter BAC-huurdersparticipatie: “Professionalisering helpt (aspirant-)huurders en corporaties”

“Voor de woningcorporaties vormen aspirant-huurders een belangrijke doelgroep”, aldus Marianne Straks, voorzitter van de bestuursadviescommissie (BAC) huurdersparticipatie van SVH. “Toch spreken corporaties woningzoekenden eigenlijk zelden. Zij worden nagenoeg niet vertegenwoordigd door de huurdersorganisaties. Binnen de BAC buigen wij ons over de vraag wat voor rol we hen kunnen geven en hoe we de huurdersparticipatie regionaal kunnen versterken.”

Lees Meer
Mooie cijfers voor Staedion en Wonen Midden-Delfland

Staedion behoort tot de top van de grote woningcorporaties in Nederland met een AA-score. Ook het kleinere Wonen Midden-Delfland scoort landelijk heel goed met een ABAA-score. Dat blijkt uit de benchmark die Aedes dit jaar voor de vierde keer presenteert.

Lees Meer