06 januari 2020

Inschrijving Rijswijkse nieuwbouwwoningen Idenburglaan start op 6 januari 2020

Terug naar overzicht

Woningcorporatie Vidomes levert rond de zomer 42 energiezuinige sociale eengezinswoningen aan de Idenburglaan in de Rijswijkse wijk Te Werve op. De inschrijving voor deze woningen start op maandag 6 januari via Woonnet Haaglanden. Een deel van de woningen wordt verhuurd aan Rijswijkse gezinnen die op zoek zijn naar een eengezinswoning. Met deze woningen draagt Vidomes bij aan de doorstroming op de Rijswijkse woningmarkt.

De nieuwe woningen aan de Idenburglaan worden allemaal ‘energieneutraal’
Dit betekent dat een woning bij normaal gebruik voldoende energie opwekt voor het eigen energieverbruik. En als een huurder zuinig is met energie, kan het zelfs zijn dat hij geld terugkrijgt van de energieleverancier. De huizen wekken energie op via zonnepanelen en elk huis wordt door een warmtepomp verwarmd. Ook hebben de woningen geen gasaansluiting meer.

Acht voormalige huurders keren terug naar de Idenburglaan
Voormalige huurders konden in november 2019 aangeven of zij terug willen verhuizen naar de Idenburglaan. Acht huurders hebben aangegeven dat zij dit willen. Op de overige woningen kunnen andere ingeschreven woningzoekende gezinnen reageren via Woonnet Haaglanden.

Primeur: Toekomstige huurders kunnen via een 3D-video alvast ‘rondkijken’ in de woning
Voor het eerst heeft Vidomes bij een nieuwbouwproject een 3D-video gemaakt. Via deze video krijgen geïnteresseerde huurders direct een indruk hoe de woning er van binnen en buiten uit komt te zien. Met deze video versterkt Vidomes haar dienstverlening richting huurders. We plaatsen deze video als bijlage bij de verhuuradvertentie op Woonnet Haaglanden op 6 januari.

Planning
Aannemer Boele en van Eesteren is in november 2019 gestart met de bouw van deze woningen. De verwachting is dat de woningen rond de zomer van dit jaar worden opgeleverd.

Nieuwbouw levert bijdrage aan wijkverbetering
Samen met Rijswijk Wonen en de gemeente werkt Vidomes hard aan het versterken van de wijk Te Werve. Een wijk met veel voorzieningen in de buurt, vooral voor gezinnen. Zo zijn er basis- en middelbare scholen, een speeltuin en speelveldjes, bibliotheek en theater in de directe omgeving.

Meer projectinformatie
Alle informatie over dit project (inclusief de 3D-video) kunnen bewoners terugvinden op deze pagina.

Over Vidomes
Vidomes is een zelfbewuste woningcorporatie. Zij beheert, bouwt en verhuurt zo’n 18.000 woningen en bedrijfsruimten in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft, Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen. Vidomes biedt daarmee een goed en betaalbaar huis aan mensen die niet zelfstandig in hun woonruimte kunnen voorzien. Om dat mogelijk te maken, werkt zij zo efficiënt mogelijk. Deze corporatie zet zich met ziel en zakelijkheid in om financieel solide te zijn, zodat ook toekomstige generaties op haar kunnen rekenen.