28 juni 2019

Vacature Seniorenmakelaar

Terug naar overzicht

(2 vacatures van elk 30 uur) 

Wie zijn wij?

In zowel Zoetermeer als in Delft is een nieuwe functie van Seniorenmakelaar beschikbaar. Dit is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Delft en Zoetermeer en woningcorporaties De Goede Woning, Vestia, Vidomes en Woonbron.

Partijen willen senioren helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in een voor hen geschikte woning. Soms is verhuizen hiervoor de beste oplossing. Door de krapte op de woningmarkt wordt het vinden van een geschikte woning voor senioren steeds lastiger. Gebleken is dat een persoonlijk aanpak hierbij enorm helpt. Daarom zijn wij op zoek naar een Seniorenmakelaar die de bewoners in schaars bezit helpt bij hun zoektocht naar vaak een gelijkvloerse woning.

Ben jij diegene die door het juiste gesprek aan te gaan met onze huurders, een geschikte woning voor ze weet te vinden en het proces weet te versnellen? Die zowel het sociale als het zakelijke weet te combineren? Dan vragen wij je te solliciteren naar deze functie.

Wat ga je doen?

Dagelijks werk (kern)

 • Informatie geven aan woningzoekende senioren met een verhuisvraag

Via mail en telefoon eenvoudige vragen beantwoorden van senioren en andere woningzoekenden die een schaarse woning achterlaten.

 • Gesprekken voeren met potentiële “doorstroomkandidaten”

Eventueel op huisbezoek, inventariseren verhuiswens, knelpunten signaleren, op de hoogte brengen van mogelijkheden/maatwerk.

 • Zoeken naar geschikte woningen

Je kent het voor senioren geschikte woningaanbod in de gemeente en weet hoe het woonruimteverdeelsysteem werkt en kan de huurder daar over informeren. Je houdt geschikt aanbod in de gaten en bent op de hoogte van de huuropzeggingen. Informeren kan voldoende zijn, maar nu en dan is reageren op woningen noodzakelijk. Soms weeg je af om af te wijken van standaard procedures, door bijvoorbeeld directe bemiddeling of het inzetten van budget.

 • Zorgt voor interne en externe afstemming/samenwerking

Je overlegt en spart met collega’s om de juiste beslissingen te nemen. Daarbij zorg je voor een goede samenwerking, zowel intern als extern.

Ontwikkelen en netwerk

 • Je neemt initiatief tot en werkt mee aan het opstellen van informatiemateriaal en middelen (informatiebijeenkomsten, brochuremateriaal, online informatie en andere communicatiemiddelen);
 • Je signaleert (dreigende) knelpunten in het woningbezit en rapporteert deze;
 • Je zorgt voor een goede werkrelatie met de diverse relevante medewerkers in de betrokken organisaties (verhuurmedewerkers, opzichters, WMO consulenten, enzovoort) en zorgt voor heldere afspraken over doorverwijzing en informeren van mogelijke kandidaten.

Wie ben jij? 

 • Je beschikt over een MBO+ / HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent communicatief, relatiegericht en laagdrempelig in contacten met bewoners;
 • Je bent klantgericht én zakelijk ingesteld. Je weet maatwerk precies daar in te zetten waar het essentieel is om de verhuizing te realiseren;
 • Je bent flexibel en kan omgaan met de belangen van meerdere partnerorganisaties;
 • Je bent flexibel inzetbaar, geen 9-17 mentaliteit;
 • Je herkent signalen met betrekking tot sociale of medische problematiek en schakelt hierop naar de betrokken partijen;
 • Je hebt kennis van en bij voorkeur al de nodige ervaring met woonruimteverdeling en regels.

Wat bieden wij jou?

De functie is ingeschaald in schaal H (salaris € 2.992 tot max € 3.685 bij 36 uur) van de CAO-schaal woningcorporaties ofwel voor gemeente ambtenaren in schaal 9 (salaris € 2.591 tot max € 3.805) van de CAO overheid. Beide functies zijn voor 30 uur per week, waarbij één vacature Delft als standplaats heeft en de ander Zoetermeer. De pilot en de daarmee verbonden functie heeft een looptijd van één jaar, met eventueel een verlenging van nog één jaar. Daarna wordt besloten of dit een structurele activiteit wordt en kan eventueel een vast contract worden aangeboden.

Word jij onze nieuwe seniorenmakelaar?
Deze vacature wordt eerst intern opengesteld bij betrokken partijen gemeente Delft, gemeente Zoetermeer, De Goede Woning, Vestia, Vidomes en Woonbron en daarna indien nodig extern. Interne kandidaten blijven tijdens de pilot in dienst bij de huidige werkgever en krijgen een terugkeergarantie. De pilot kan zowel na één als na twee jaar worden beëindigd, verlengd of worden omgezet in een definitieve nader te bepalen invulling

Bel voor meer informatie over deze functie met Bas Molenaar van De Goede Woning (079 343 89 46) of Maud Brugman van Vidomes (06 502 119 21)

Spreekt deze vacature je aan en herken jij je in het profiel? Stuur dan voor 15 juli je motivatie en CV naar vacatures@dgw.nl.