03 september 2019

Welkom bij SVH, Suzan en Sander!

Terug naar overzicht

Sinds enkele maanden zijn er 2 nieuwe collega’s gestart bij Sociale Verhuurders Haaglanden. Suzan Mouthaan (28) werkt sinds 1 juni 2019 als beleidsadviseur bij SVH. Hiervoor werkte zij bijna 4 jaar bij Vannimwegen, een adviesbureau voor organisaties die actief zijn op het gebied van wonen en volkshuisvesting. Zij hield zich bezig met projecten op het gebied van huurdersparticipatie, organisatieontwikkeling en klanttevredenheid.

Daarna is Sander Colnot (42) begonnen. Hij werkt sinds 1 juli 2019 als informatie- en procesanalist bij SVH. Hiervoor werkte hij 15 jaar bij Vestia waar hij verschillende functies heeft uitgevoerd. Hij begon als beleidsadviseur en is geëindigd als vastgoedanalist, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar SVH.

Sander was al enige tijd om zich heen aan het kijken voor een nieuwe uitdaging, voordat hij solliciteerde op de functie bij SVH. “Al die tijd was er eigenlijk wel iets wat mij tegen hield om op functies te solliciteren. Dit was de eerste functie waarbij ik dacht: “Dit is leuk, hier heb ik zin in.” Ik was al wel bekend met SVH. Ongeveer drie kwart jaar geleden was ik bij een werkgroep aangesloten. Dat was voor mij al een soort kennismaking. En nu zit ik aan de andere kant van de tafel.”

Suzan vond het tijd voor een volgende stap in haar carrière. “Ik werkte vier jaar bij mijn vorige baan. Dat vond ik het een mooi moment om verder te kijken. Wat ik bij mijn vorige werkgever erg waardeerde, was de afwisseling in de adviesprojecten. Maar ik had behoefte aan meer inhoudelijke diepgang, specialisatie en binding aan één regio. Dat kwam in deze functie bij SVH allemaal samen. En dat ook nog eens in de regio waar ik woon.”

Eerste indruk
Sander: “Ik vind het een prettig team, vooral omdat het zo klein is. Met iedereen kan ik prettig samenwerken. Ik vind het ook heel fijn om te merken dat de basis op orde is. Er wordt met grote betrokkenheid over hoofdlijnen van beleid, maar ook over individuele cases gesproken. En ik vind het heerlijk om vanuit zo’n stevige basis te werken aan verbetering. Er zit een soort van logica in de projecten die we nu oppakken. En toch: ondanks we goed bezig zijn, heb ik wel het idee dat ik nog iets kan toevoegen. Die combinatie vind ik heel fijn.”

Suzan sluit zich aan bij Sander. “Ook ik vind een kleine organisatie erg prettig. Dat was mijn vorige organisatie ook en het was een bewuste keuze om daar weer voor te kiezen. Mij viel de professionaliteit van SVH op. Dat komt voor een groot deel vanwege de toewijding die iedereen in zijn werk stopt, denk ik. Tegelijkertijd is de sfeer informeel. We staan open voor ieders ideeën, meningen en vragen. En we helpen elkaar om verder te komen. Dat vind ik een fijne werkcultuur”, vertelt Suzan.

Werkzaamheden bij SVH
Zowel Sander als Suzan zijn bij SVH begonnen in een drukke periode. Sander houdt zich momenteel voornamelijk bezig met de overgang van de managementtool DWEX naar Power BI. “DWEX wordt straks niet meer technisch ondersteund, waardoor er voor een nieuwe tool gekozen moest worden. SVH heeft de keus laten vallen op Power BI. Dit is een stuk flexibeler en zeer intuïtief voor de gebruikers. We moeten ervoor zorgen dat het model en de definities kloppen, zodat we er straks weer minimaal hetzelfde mee kunnen als wat in DWEX mogelijk was. En daarna kunnen we gaan bouwen aan een rapportageomgeving die ons elke dag de inzichten biedt waarmee we ons niet alleen kunnen verantwoorden, maar ook scherp kunnen sturen op de woonruimteverdeling.”

Een maand voordat de nieuwe huisvestingsverordening van start ging, begon Suzan bij SVH. “Vanaf het moment dat ik binnen ben, ligt het zwaartepunt van mijn werk bij het implementeren van de nieuwe huisvestingsverordening. Daar hoort ook de communicatie naar woningcorporaties bij”, legt zij uit. “Verder houd ik mij de komende tijd bezig met beleidsmatige speerpunten in de regio, zoals het bevorderen van doorstroming. We willen de verhuisketens verlengen en zoeken continu naar effectieve manieren om dat te doen. Bijvoorbeeld door het onderzoeken van de mogelijkheden van big data, maar ook simpelweg door heldere werkafspraken met elkaar te maken. Ook ga ik me bezig houden met de implementatie van de digitale inkomenstoets.”

Verdere ontwikkeling
Eerst willen Sander en Suzan zich richten op hun huidige taken. Sander: “Ik wil eerst écht goed worden in wat ik nu doe. Voor mij zijn dat twee dingen: managementinformatie en privacy. In dat laatste ben ik nu nog geen expert, dat is voor mij nog nieuw. Ik wil mij daar het komende jaar, of misschien wel twee jaar, op focussen. Ik wil bij beide onderwerpen gevoel krijgen en mij er écht verantwoordelijk voor voelen. Daarnaast is de eerste oplevering van Power BI niet meteen het eindproduct. De doorontwikkeling daarvan gaat voorlopig nog door. Het lijkt mij heel leuk om met een aantal corporaties een voortrekkersgroepje te hebben om samen met hen dingen te bouwen die voor iedereen beschikbaar zijn. En ik zou daarbij ook wel stappen willen maken qua datavisualisatie, want daarin is nog veel te winnen en ik vind het een heel interessant werkveld” vertelt Sander.

Suzan: “Ik ben begonnen in een vrij drukke periode. Dat was prettig, want je begrijpt daardoor snel de ins en outs van wonen en woonruimteverdeling in deze regio. Voorlopig wil ik mijn tijd besteden aan het beter doorgronden wat de dynamiek is van doorstroming in de regio. En meer gevoel krijgen bij de knoppen waar we aan kunnen draaien om zoveel mogelijk mensen die aangewezen zijn op sociale huur, goed te huisvesten in deze krappe woningmarkt. Daar wil ik mij de komende jaren voor inzetten. Dat we in SVH-verband zoveel mogelijk de goede gesprekken faciliteren en concrete afspraken maken om de mensen die het echt nodig hebben, een woning te kunnen bieden.”