02 juni 2020

Woningcorporatie Arcade levert 64 sociale huurappartementen op aan het Westhovenplein in Den Haag

Terug naar overzicht

Op woensdag 20 mei 2020 werd de eerste sleutel uitgereikt van 64 sociale huurappartementen aan het Westhovenplein in Den Haag. De symbolische sleutel werd op gepaste afstand van 1,5 meter uitgereikt aan Joop en Merel. Zij ontvingen de sleutel van hun nieuwe appartement uit handen van wethouder Wonen Martijn Balster en René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade.

Het totale project – gelegen aan het Westhovenplein in Den Haag – bestaat uit vijf urbanvilla’s die geplaatst zijn rondom een tuin. Verbinding en samenkomst staan centraal. De 64 sociale huurappartementen liggen in twee villa’s. In de andere villa’s is plaats voor zorggerelateerde appartementen. Het ontwerp is opgezet vanuit het principe van levensduurzaamheid.

“Mensen een thuis geven. Dat is toch het mooiste wat er is? Dat vinden we bij Arcade in ieder geval wel”, zegt René Lemson. “Fijn dat wij in deze roerige tijden toch weer een mooi project kunnen opleveren. Met in achtneming van de RIVM-maatregelen konden wij de verhuur van dit project alsnog opstarten. Daar ben ik blij mee, want er is nog steeds een tekort naar betaalbare huurwoningen in de regio Haaglanden. Zo reageerden ruim 1.000 belangstellenden via Woonnet Haaglanden op deze appartementen. Zo groot is dus de druk op de woningmarkt”, aldus Lemson. De Westlandse corporatie levert dit jaar in Den Haag 264 sociale huurwoningen op. Hiermee levert Arcade een essentieel aandeel in de vraag naar betaalbare huurwoningen in de regio.

Wethouder Balster: “Ik ben blij met de officiële oplevering van deze sociale huurappartementen. Het college heeft een grote ambitie op het gebied van wonen. We bouwen 4.000 nieuwe woningen per jaar, met oog voor de betaalbaarheid. Met deze appartementen zetten we weer een stap om deze ambitie te realiseren. Ik wens Joop en Merel veel woonplezier.”

Na een lange zoektocht een nieuw huis
De eerste sleutel werd uitgereikt aan Joop (25 jaar) uit Voorburg en Merel (22 jaar) uit Rhoon. Allebei wonen ze nog thuis bij hun ouders. “We wilden al langer samenwonen, maar het was een lange zoektocht om een huis te vinden dat geschikt was. We zochten in de regio Haaglanden en dat is gewoon lastig”, vertelt Joop. “Ik stond al acht jaar ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. Ik keek regelmatig op internet naar woningen. Toen ik dit project voorbij zag komen bij mijn passende aanbod op Woonnet Haaglanden werd ik gelijk enthousiast. Mijn vriendin Merel en ik besloten gelijk te reageren. De woning ligt dichtbij het station. Voor ons is dat een groot voordeel. Ik werk in Rotterdam en Merel studeert in Leiden, dat is met de trein goed te doen. Daarnaast wonen we vlakbij een aantal parken met veel groen waar we lekker kunnen hardlopen. We kijken er nu al naar uit om te ontdekken wat Den Haag ons verder nog allemaal te bieden heeft.”

Over de appartementen

In de appartementengebouw zijn elk 32 sociale huurappartementen gesitueerd. De gebouwen hebben vijf verdiepingen. Op de begane grond liggen twee appartementen, de bergingen, de entree met lift, trappenhuis en een gemeenschappelijke ruimte. Er zijn verschillende woningtypen met een gebruiksoppervlakte tussen de 66 m2 en 72 m2. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer, een apart toilet in de hal en een loggia of een betegeld terras (begane grond). Elk appartement heeft een eigen berging op de begane grond.