24 september 2020

Woningcorporatie Arcade levert eerste van 178 sociale huurappartementen De Schoone Ley in Den Haag op

Terug naar overzicht

Vandaag werd de eerste sleutel uitgereikt van 178 sociale huurappartementen van het nieuwbouwproject De Schoone Ley in Den Haag. René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade gaf de symbolische sleutel op gepaste afstand van 1,5 meter aan Tilly de Jongh. De oplevering van de appartementen vindt gefaseerd plaats. Vandaag is gebouw G met 48 appartementen opgeleverd, gebouw F (82 appartementen) en gebouw A (48 appartementen) volgen gefaseerd hierna. In het eerste kwartaal 2021 zijn naar verwachting alle appartementen opgeleverd.

De nieuwe Haagse woonwijk De Schoone Ley ligt langs de Escamplaan en de Leyweg. In totaal komen er ongeveer 610 woningen en appartementen, bedrijfsruimten, een grote overdekte parkeergarage en een prachtige daktuin. De wijk bestaat uit vier deelgebieden met elk een eigen karakter. De sociale huurappartementen liggen in deelgebied Haagsche Kwartier: 130 sociale huurappartementen in gebouw A en F en in deelgebied Haagsche Hof: 48 sociale huurappartementen in gebouw G.

Betaalbare huurappartementen
“Den Haag heeft er straks een nieuwe woonwijk bij. Ik ben trots dat wij met 178 sociale betaalbare huurappartementen ook een bijdrage aan dit project hebben geleverd”, zegt René Lemson. “Met inachtneming van de RIVM-maatregelen konden wij de verhuur van dit project opstarten. Zo dragen we bij aan de vraag naar betaalbare huurwoningen in de regio en dat is hard nodig. We ontvingen via Woonnet Haaglanden 3.364 reacties”, aldus Lemson. “Ik wens de nieuwe bewoners veel woonplezier.”

Centraal gelegen met het openbaar vervoer voor de deur
De eerste sleutel werd uitgereikt aan Tilly de Jongh (60 jaar) uit Rijswijk. “Ik woon op dit moment in Rijswijk in een koopappartement. Helaas heb ik nu geen lift en met het oog op mijn ‘oude dag’ is dat niet handig. Ik wilde graag verhuizen naar nieuwbouw, lekker alles nieuw. Ik stond bijna negen jaar ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. Toen ik dit project voorbij zag komen bij mijn passende aanbod op Woonnet Haaglanden werd ik gelijk enthousiast. Ook gezien de centrale ligging en het openbaar vervoer voor de deur. Ik stap zo op lijn 4 naar mijn werk in het MCH Westeinde. Ik kijk er erg naar uit te verhuizen en mijn huis in te richten. Gelukkig heb ik hulp van familie en hoef ik niet alles alleen te beslissen.”

Over de 48 appartementen in gebouw G
Gebouw G heeft vier verdiepingen en een begane grond. Op de begane grond zijn bedrijfsruimten, de bergingen, de entree met lift en trappenhuis. Er zijn verschillende woningentypen met een gebruiksoppervlakte tussen de 62 m2 en 84 m2.De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer, een apart toilet en een balkon of loggia. Elk appartement heeft een eigen berging op de begane grond. Het gebouw is energiezuinig door duurzame toepassingen. De woningen hebben minimaal energielabel A.

__________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk, De Lier en Honselersdijk en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 9.000 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.000 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.