Bouwstroom

Corporaties Haaglanden bundelen krachten in nieuwbouwproductie
De druk op de woningmarkt is enorm. Zeker in de regio Haaglanden is het voor woningzoekenden moeilijker dan ooit om een passend en betaalbaar huis te vinden. Woningcorporaties in de regio Haaglanden vinden het van groot belang dat er snel nieuwe woningen worden bijgebouwd. In hoog tempo, betaalbaar, klaar voor de toekomst en op de juist plek. Deze corporaties bundelen hun krachten door samen te werken in de ‘Bouwstroom Haaglanden’. Op deze wijze worden gezamenlijk 3.000 conceptwoningen ingekocht bij twee bouwers.

Hoe corporaties Haaglanden de krachten bundelen in nieuwbouwproductie 

Vaak ontwikkelen woningcorporaties nog op de traditionele manier én ieder voor zich. Vanwege de woningnood en de beperkte bestedingscapaciteit, is verandering van belang. In de Bouwstroom Haaglanden kopen woningcorporaties gezamenlijk conceptwoningen in. Conceptwoningen worden vaak (deels) ‘gebouwd’ in een fabriek. Dit betekent niet dat de woningen er allemaal hetzelfde uitzien. Per locatie worden de woningen met een eigen identiteit en verschijningsvorm geplaats. Hierbij wordt rekening gehouden met de omgeving waar de woningen komen te staan.

Door gezamenlijk conceptwoningen in te kopen en te bouwen, kunnen er meer woningen worden gerealiseerd, voor hetzelfde geld. Hierdoor kunnen uiteindelijk meer huishoudens van een woning worden voorzien. De deelnemende corporaties willen gezamenlijk 3.000 conceptwoningen realiseren in de periode tot 2028. Het gaat om verschillende woningtypes, zoals appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers.  

Via deze website van SVH houden wij je op de hoogte van de vorderingen. Hier vind je de meest recente informatie omtrent Bouwstroom Haaglanden. Ook kun je ons volgen via onze LinkedIn pagina.