27 juli 2022

Hoogste punt 66 sociale huurappartementen in De Lier gevierd

Terug naar overzicht

Gisteren bereikte de bouw van 66 sociale huurappartementen in De Lier het hoogste punt. Een bijzonder moment om bij stil te staan. Op dinsdag 19 juli 2022 werd het bouwteam door woningcorporatie Arcade getrakteerd op een lekkere lunch. Als de bouw in dit tempo doorgaat, verwacht Arcade de appartementen medio 2023 op te kunnen leveren.

Arcade heeft op dit moment nog 62 woningen in aanbouw aan de Sportlaan in De Lier en bijna 130 nieuwbouwwoningen in Westland in ontwikkeling. Het verhuren en beheren van betaalbare woningen is een van de volkshuisvestelijke kerntaken van Arcade. Door te bouwen kan Arcade deze kerntaak waarmaken en woningzoekenden de kans bieden betaalbaar te wonen.

Over de appartementen
De twee appartementengebouwen Liermolen hebben drie verdiepingen en elk gebouw heeft 33 sociale huurappartementen. Tussen de gebouwen komt groen en 67 parkeerplaatsen voor de huurwoningen. Rondom de gebouwen komt een groene zone. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en variëren in grootte van ca. 55 m2 tot 78 m2. Enkele weken voor oplevering publiceert Arcade de woningen op www.woonnet-haaglanden.nl.
__________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk, De Lier en Honselersdijk en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 10.300 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.250 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.