25 januari 2022

Proef geslaagd: seniorenmakelaars blijven in Zoetermeer

Terug naar overzicht

Eind 2019 startten de gemeente Zoetermeer en woningcorporaties Vidomes, De Goede Woning en Vestia met de aanstelling van twee gezamenlijke seniorenmakelaars. Na een geslaagde proefperiode van twee jaar is nu besloten om de seniorenmakelaars blijvend in te zetten in Zoetermeer. Ook in Leidschendam-Voorburg en Delft zijn seniorenmakelaars actief voor de gezamenlijke corporaties.

Begeleiding bij zoektocht naar passende woning
Seniorenmakelaars helpen huurders (55+) van een grote sociale huurwoning, bij hun zoektocht naar een beter passende woning. De helft van de eengezinswoningen wordt nu bewoond door huurders waarvan de kinderen inmiddels het huis hebben verlaten. Terwijl er een groot tekort is aan deze woningen voor gezinnen. Een deel van de huurders wil wel verhuizen, maar weet niet goed hoe. De seniorenmakelaars helpen deze mensen bij het vinden van een passende woning. Ook zoeken ze oplossingen voor zaken die een verhuizing lastig maken. Ze bieden altijd service op maat.

80 huurders in Zoetermeer met succes verhuisd 
In de afgelopen proefperiode ondersteunden de seniorenmakelaars 80 huurders in Zoetermeer bij hun verhuizing. Deze huurders verruilden hun grote(re) sociale huurwoning voor een kleinere en beter passende woning. Vanwege dit succes is besloten om de seniorenmakelaars per 1 januari 2022 blijvend in te zetten in Zoetermeer. In totaal zijn er vijf seniorenmakelaars actief in de regio Haaglanden.

Karen Simon, seniorenmakelaar: “Ik vervul deze functie nu 2 jaar, en het is heel dankbaar werk! Een van de mooiste reacties kwam van een huurder die na haar verhuizing zei dat ze spijt had dat ze dit niet 10 jaar eerder had gedaan. Ze was zo blij dat ik haar nu eindelijk over de drempel had geholpen.” 

Heeft u interesse of wilt u meer weten?
Neem dan via uw eigen woningcorporatie contact op met de seniorenmakelaar. Dat kan ook via het KlantContactCentrum van Woonnet-Haaglanden, telefoonnummer 088 488 70 00.

Over Vidomes
Vidomes is een ondernemende woningcorporatie in de rand van Haaglanden, en richt zich op mensen met onvoldoende kansen op de woningmarkt. Vidomes beheert en verhuurt circa 18.000 woningen in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft en Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen. 

Over Vestia
Vestia is een grootstedelijke woningcorporatie en verhuurt, verkoopt en beheert ruim 65.000 woningen en ander vastgoed, zoals bedrijfspanden, zorgvastgoed en parkeerplaatsen. Het grootste deel ligt in Vestia’s kerngemeenten Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer. Ca. 650 medewerkers zetten zich in voor een goede woning in een prettige buurt, voor huishoudens met een laag (midden)inkomen en/of een kwetsbare positie. Vestia staat hiermee voor: tevreden huurders, in een eerlijke stad, nu en in de toekomst.

Over De Goede Woning
De Goede Woning is een woningcorporatie met ruim 6.300 huurwoningen in Zoetermeer. De Goede Woning biedt de basis voor een betaalbaar en duurzaam thuis.