06 december 2021

Samenwerking Staedion en Het Goed in Zuidwest

Terug naar overzicht

Op woensdag 1 december hebben Gijsbert van Herk (bestuursvoorzitter Staedion) en Willem van Rijn (directeur Kringloopwarenhuis Het Goed) een intentieovereenkomst getekend. De vestiging van Het Goed, waar medewerkers werken met een afstand tot de arbeidsmarkt, draagt bij aan een positieve ontwikkeling in Den Haag Zuidwest. De winkel wordt zo’n 3.000 m2 groot.

Meer werkgelegenheid en mooie producten
Gijsbert van Herk is enthousiast: “We zijn blij dat we samen met Het Goed gaan onderzoeken hoe we een kringloopwinkel in combinatie met een circulair ambachtscentrum en misschien ook een Social Hub in Zuidwest kunnen vestigen. Onze samenwerking kan leiden tot werkgelegenheid, leerervaringsplekken, stages voor studenten van het ROC en mooie producten voor onze bewoners. We zoeken nu een locatie in de wijk, op één plek of over meerdere plekken verdeeld.”

Ook Willem van Rijn is opgetogen over de samenwerking: “Met een sterke partner als Staedion kunnen we in Den Haag Zuidwest echt meer werk gaan maken van hergebruik. Er is gezamenlijk nog een duurzame en inclusieve wereld te winnen.”

Verbeteren van buurten
De komende jaren wil de gemeente Den Haag de buurten Dreven, Gaarden en Zichten in Den Haag Zuidwest flink verbeteren. Staedion heeft voortvarend dat stokje opgepakt en een ontwikkeling als deze hoort daarbij. De woningen worden vernieuwd of gesloopt en dan teruggebouwd. Er komen comfortabele woningen waarin het prettig wonen is. Ook in de openbare ruimte vinden verbeteringen plaats. Dit doet Staedion samen met de gemeente Den Haag en projectontwikkelaar Heijmans.

Over Het Goed
Het Goed is een sociale onderneming met 29 eigentijdse kringloopwarenhuizen en 5 textielsorteercentra door heel Nederland. Vanuit de missie ‘werk maken door hergebruik’, zet Het Goed zich samen met gemeenten en andere partners in voor een inclusieve en circulaire samenleving. Voor en achter de schermen biedt Het Goed werk aan ruim 1.450 medewerkers. Met haar aantrekkelijke, frisse uitstraling, ruime aanbod en goede service trekken de kringloopwarenhuizen van Het Goed meer dan 2 miljoen klanten per jaar. Het Goed is PSO-gecertificeerd en behoort daarmee tot de koplopers op het gebied van sociaal ondernemen. Daarnaast draagt Het Goed met trots het 100%Kringloop Keurmerk.

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag en omgeving. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. De missie van Staedion is betaalbare woningen verhuren aan mensen die niet zelf in hun huisvesting kunnen voorzien.