10 juni 2024

Succesvolle oplevering groot onderhoud in Ter Heijde

Terug naar overzicht

Woningcorporatie Arcade vierde gisteren samen met de bewoners de afronding van het groot onderhoud aan de woningen in Ter Heijde. De feestelijke oplevering betekende het einde van een periode van anderhalf jaar waarin 45 sociale huurwoningen zijn opgeknapt. Als blijk van waardering voor hun medewerking waren de bewoners van harte welkom om samen met Arcade deze mijlpaal te vieren.

Het groot onderhoud had als voornaamste doel om de woningen te verbeteren en de energiezuinigheid aanzienlijk te verhogen. Hiervoor zijn onder andere de daken vervangen en geïsoleerd, de vloeren geïsoleerd en is nieuwe spouwisolatie aangebracht. Ook hebben de woningen nieuwe kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas en nieuw voorgevelmetselwerk. Bovendien werden bij een aantal woningen nieuwe geïsoleerde dakkapellen geplaatst en de zinken dakgoten vervangen. In nauw overleg met de bewoners werden de keuken, badkamer en het toilet vernieuwd.

Het was een uitdagende tijd, maar het resultaat mag er zijn
“Toen ik hoorde van de plannen van Arcade, was ik best een beetje huiverig. Een verbouwing gaat nooit zonder slag stoot en ik zag ook op tegen de rommel. Gelukkig werd mij tijdens de informatieavond al veel duidelijk gemaakt en kon ik tijdens een huisbezoek mijn zorg delen en vragen stellen. Tuurlijk gingen er soms dingen niet helemaal naar mijn zin en was het een uitdagende tijd, maar het resultaat mag er zijn! Mijn woning is nu veel aangenamer en ik heb een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Het lijkt wel of ik verhuisd ben, zonder te verhuizen.”, vertelt een van de bewoners lachend.

De woningen zijn nu comfortabel en energiezuinig
Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade: “Wij zijn trots op het behaalde resultaat en danken de bewoners voor hun geduld en medewerking. Vorig jaar zomer waren we nog in de buurt om ijsjes uit te delen aan de bewoners. Ik kon met eigen ogen zien hoe hard er werd gewerkt door de aannemers Weboma en Bouwactief en ook de impact van de werkzaamheden op de bewoners. De woningen zijn weer als nieuw en energiezuiniger, dit gaan de bewoners zeker merken aan de stookkosten. Hoewel de werkzaamheden over het algemeen goed zijn gegaan, konden we overlast niet helemaal voorkomen. Fijn dat we nu met de bewoners deze periode kunnen afsluiten.”

Ook wethouder Michiel Ferwerda, die persoonlijk langs kwam, voegt hieraan toe: “Met het groot onderhoud zijn deze woningen in Ter Heijde weer klaar voor de toekomst. Het is daarom leuk om dit feestelijke moment met de bewoners te vieren!”.