13 april 2021

Vidomes viert 13 april haar honderdjarig jubileum

Terug naar overzicht

Op 13 april 2021 viert woningcorporatie Vidomes haar honderdjarig bestaan. Al honderd jaar verhuurt zij betaalbare woningen aan mensen met een kleinere portemonnee. In de rol als sociale verhuurder is de corporatie de afgelopen eeuw flink gegroeid. Vidomes bood eerst vooral een dak boven het hoofd, nu heeft zij veel meer oog voor de mensen die een woning huren, én voor hun omgeving.

De geschiedenis van Vidomes begint op 13 april 1921 met de oprichting van Stichting Patrimonium’s Woningbouw in Delft. Op 1 januari 2000 fuseren Stichting Patrimonium’s Woningbouw, de Rijswijkse Christelijke Woningbouwvereniging en de Christelijke Woningstichting Zoetermeer. Vanaf dat moment gaan deze organisaties verder onder de naam Christelijke Woonstichting Vidomes. En sinds 2011 als Stichting Vidomes. Dankzij de inspanningen van Vidomes en alle rechtsvoorgangers zijn er de afgelopen 100 jaar maar liefst 18.000 woningen in de regio Haaglanden gebouwd. Die woningen staan er vandaag de dag nog altijd goed bij en hebben nog steeds een betaalbare huur.

Activiteiten gedurende het hele jaar
Het hele jaar staat bij Vidomes in het teken van het honderdjarig bestaan. Maar door de huidige coronacrisis wél met aangepaste activiteiten. De feestelijke aftrap is vandaag, met een online programma voor (oud-)medewerkers én met de lancering van het jubileummagazine. In de loop van het jaar volgt nog een aantal feestelijkheden, voor medewerkers en voor huurders. Zo komt er voor kinderen bijvoorbeeld een wedstrijd waarmee ze hun droomslaapkamer kunnen winnen. Daarnaast zet Vidomes dit jaar alle bewoners die ook geboren zijn in 1921 in het zonnetje. Zij krijgen op hun verjaardag een mooie bos bloemen!

Meer informatie over het jubileumjaar vindt u op vidomes.nl/100jaar. En bekijk het jubileummagazine op vidomes.nl/magazine.

Over Vidomes

Vidomes is een ondernemende woningcorporatie in de rand van Haaglanden, en richt zich op mensen met onvoldoende kansen op de woningmarkt. Vidomes beheert en verhuurt circa 18.000 woningen in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft en Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen.