05 juli 2023

Eerste sleuteluitreiking appartementengebouw Liermolen in De Lier

Terug naar overzicht

Vandaag werd de eerste sleutel uitgereikt van 66 sociale huurappartementen van het nieuwbouwproject Liermolen in De Lier. Patricia Rolink, teamleider Verhuur bij Arcade, is enthousiast om de eerste sleutel te mogen overhandigen. “Vandaag maken wij veel bewoners blij met een nieuwe duurzame woning”, aldus Patricia Rolink.

De 23-jarige Tessa Bijl nam de eerste sleutel in ontvangst. “Ik woon nu nog thuis bij mijn ouders in De Lier. Omdat ik nog studeerde, was ik er nog niet klaar voor om op mijzelf te gaan wonen. Nu ik een baan heb bij een cruiseoperator, werd het tijd om een eigen woning te zoeken. Ik had me al op mijn achttiende ingeschreven bij Woonnet Haaglanden, daarom had ik al vijf jaar inschrijftijd. Toen ik het project Liermolen voorbij zag komen, besloot ik ervoor te gaan en reageerde ik meteen. Het was eigenlijk de eerste keer dat ik reageerde op een woning en tot mijn grote verrassing kwam ik in aanmerking! Het voelde echt als een lot uit de loterij”, vertelt Tessa enthousiast. Tessa boekt nu vakanties voor anderen, maar ze hoeft zelf voorlopig niet op vakantie. “Het idee om straks in mijn nieuwe huis te wonen, voelt als een vakantie op zich. Ik ga in augustus verhuizen als al mijn meubels binnen zijn en ik wil eerst nog behangen en een vloer leggen”.

Arcade ontving honderden reacties
“Vandaag hebben we veel mensen blij gemaakt met een nieuwe woning, maar helaas hebben we ook mensen moeten teleurstellen. Er waren veel meer geïnteresseerden dan dat er beschikbare woningen waren. Wij ontvingen bijna 3.000 reacties op de woningen, wat wel aangeeft hoe groot de vraag naar betaalbare woningen is”, vertelt Patricia Rolink. Woningcorporatie Arcade blijft haar best doen om de komende jaren nog veel betaalbare woningen te bouwen in Westland. Arcade levert aankomend najaar nog 42 sociale huurappartementen en 20 vrije sector huureengezinswoningen op aan de Sportlaan in De Lier  “Dit biedt weer nieuwe kansen voor iedereen die op zoek is naar een woning in Westland”, aldus Patricia.

Over de appartementen Liermolen
De twee appartementengebouwen Liermolen hebben drie verdiepingen en elk gebouw heeft 33 sociale huurappartementen. Tussen de gebouwen komt groen en 67 parkeerplaatsen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en variëren in grootte van ca. 55 m2 tot 78 m2.