12 februari 2024

Nieuwbouwproject Sportlaan in De Lier succesvol opgeleverd

Terug naar overzicht

De symbolische eerste sleutel van het project Sportlaan is uitgereikt. Het nieuwbouwproject met 42 sociale huurappartementen en 20 vrije sector huureengezinswoningen biedt een gevarieerd woningaanbod voor verschillende doelgroepen. De sleutel werd door Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade, met trots overhandigd aan de gelukkige bewoner.

De nieuwe woningen, die door diverse duurzame toepassingen energielabel A++ hebben, beloven niet alleen comfortabele woonomstandigheden, maar ook lagere energiekosten voor de bewoners. De 42 sociale huurappartementen liggen in een vijflaags appartementengebouw. Er zijn drie verschillende typen driekamerappartementen met een gebruiksoppervlak van circa 70 m2 en een balkon. De bijbehorende voorzieningen, zoals een overdekte parkeerplaats, een algemene fietsenberging en een scootmobielruimte, zijn ontworpen om het gemak van de bewoners te bevorderen. De eengezinswoningen met drie verdiepingen en een gebruiksoppervlak van bijna 100 m2, beschikken over moderne voorzieningen en een eigen achtertuin met berging.

Diverse duurzame toepassingen
Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade. “Ik ben verheugd over de oplevering van dit project met duurzame, comfortabele en betaalbare woningen. De inspanningen om deze woningen gasloos te maken en te voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals zonnepanelen en warmtepompen, dragen bij aan een groenere toekomst en lagere energiekosten voor de bewoners. Namens het hele team van Arcade wil ik de nieuwe bewoners van harte feliciteren met hun nieuwe thuis.”

Een eigen stek na zes jaar ingeschreven te hebben gestaan
Brendan Hartlen, een 27-jarige beveiliger, ontving gisteren de sleutel van zijn nieuwe appartement. Na bijna zes jaar ingeschreven te hebben gestaan bij Woonnet Haaglanden, is het nu eindelijk zover voor Brendan. Gedurende zijn zoektocht naar een woning heeft Brendan actief gereageerd op woningen in zowel Westland als daarbuiten. “Hoewel ik momenteel nog geniet van de gezelligheid bij mijn ouders, kijk ik ontzettend uit naar mijn eigen stek. Ik ben super blij dat ik in De Lier blijf wonen en kan niet wachten om te verhuizen, maar eerst moet ik nog van alles kopen voor mijn nieuwe huis.” vertelt Brendan enthousiast.