10 mei 2022

Nieuwbouw aan de Sportlaan in De Lier gestart

Terug naar overzicht

Aan de Sportlaan in De Lier ontwikkelt woningcorporatie Arcade een nieuwbouwproject met 42 sociale huurappartementen en 20 vrije sector huureengezinswoningen. Vandaag sloeg Wilfried Stribos, directeur-bestuurder a.i. bij woningcorporatie Arcade de eerste paal van het project.

De gemeente en Arcade zijn heel lang in gesprek geweest over de ontwikkeling van deze locatie, die eigendom is van de woningcorporatie. “Ik ben trots dat wij na jaren van praten vandaag gestart zijn met de bouw van dit project. Een mooie stap om voldoende betaalbare huurwoningen in Westland te realiseren. Het bouwprogramma van dit project is gevarieerd en voor verschillende doelgroepen bestemd. Daarnaast worden de woningen gasloos opgeleverd en voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. Hierdoor krijgen de woningen energielabel A++. Goed voor het klimaat en de portemonnee van de toekomstige huurders”, vertelt Wilfried Stribos.

Wie hier wil wonen moet nog even geduld hebben. Woningcorporatie Arcade verwacht de woningen in het eerste kwartaal van 2024 te kunnen opleveren.

Over de woningen
De 42 sociale huurappartementen komen in een vijflaags appartementengebouw. Er zijn drie verschillende typen driekamerappartementen met een gebruiksoppervlak van circa 70 m2 en een balkon. Onder het gebouw is een overdekte parkeerplaats, een algemene fietsenberging en een scootmobielruimte. De eengezinswoningen hebben drie verdiepingen en een gebruiksoppervlak van bijna 100 m2 , een achtertuin met berging, een woonkamer met open keuken en drie slaapkamers.
__________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk, De Lier en Honselersdijk en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 10.300 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.250 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.