29 augustus 2023

Rob van den Broeke opnieuw benoemd tot bestuurder van Rijswijk Wonen

Terug naar overzicht

‘Meer dan ooit zijn we van betekenis’

Rob van den Broeke is ook de komende 4 jaar directeur/bestuurder van woningcorporatie Rijswijk Wonen. De Raad van Commissarissen heeft zijn waardering in Van den Broeke uitgesproken en ook de OR, de huurdersvereniging en de Autoriteit Woningcorporaties reageerden positief op het voornemen om een tweede termijn af te spreken.

“Rob van den Broeke heeft Rijswijk Wonen een nieuwe start gegeven”, zegt RvC-voorzitter Marco van Lente. “Onder zijn leiding is veel geïnvesteerd in verduurzaming van woningen en nieuwbouw. Dat zetten we de komende jaren voort. Die nieuwe start zie je ook terug in een helder koersplan, een fris kantoorpand en een nieuwe huisstijl, maar belangrijker nog: in de medewerkers. Die hebben het vertrouwen gekregen om hun rol met lef en creativiteit in te vullen. Zodat zij echt het verschil kunnen maken voor onze huurders.”

Vaart maken
Van den Broeke vindt het een dankbare tijd om werkzaam te zijn bij een corporatie. “De wereld is op zoveel terreinen in beweging. Meer dan ooit is duidelijk dat we vaart moeten maken met verduurzaming en CO2-reductie. En dat we op alle mogelijke en creatieve manieren woonruimte moeten toevoegen. Dat doen we dus ook. Kijk maar naar de flexwoningen op Hof van Elsenburg, de tiny houses, de vernieuwing van Te Werve Oost. Ook de verduurzaming van ons bezit komt op stoom – daarin gaan we nu twee keer zo snel als het oorspronkelijke plan.

“Naast de stenen werken we ook hard aan de zachte kant van ons takenpakket: de leefbaarheid in wijken en buurten, het huisvesten van oudere en kwetsbare Rijswijkers. We werken intensief samen met zorgpartijen, welzijnsorganisaties, de gemeente. We hebben onze plek weer ingenomen. Meer dan ooit zijn we van betekenis.”